Minä olen viinipuu, te olette oksat. Joka pysyy minussa ja jossa minä pysyn, se kantaa paljon hedelmää; sillä ilman minua te ette voi mitään tehdä. Joh. 15:5

lauantai 5. maaliskuuta 2011

Herätys

Semmoista tuli tänään mieleen, että kuinka voit puhua, että tarvitaan herätystä, jos et itse ensin varmista että olet valveilla, niinkuin eivät terveet tarvitse parantajaa vaan sairaat, niin ei myöskään näkevät tarvitse sitä että heidät tehdään näkeviksi vaan ne jotka ovat sokeita, ne tarvitsevat apua että saisivat näkönsä. Niin muodoin voisin sanoa, että eivät heränneet tarvitse sitä että heidät herätetään vaan ne jotka nukkuvat, ne tarvitsevat herätystä. Tosin, Jeesus mainitsi myös tämän, kun Fariseukset kysyivät, että olemmeko me myös sokeita? Että he olivat sokeita, siksi koska olivat ylpeitä, ja ulkokullattuja, ja väittivät näkevänsä, siksi he olivat oikeastaan sokeita. Varokaamme siis, että kun puhumme herätyksen tarpeesta, ettemme itse vain olisi niitä jotka tarvitsevat sitä. Meidän tulee tutkia Jumalan edessä tätä asiaa, eikä kysellä muilta. Meidän tulee mennä Kristuksen luokse ja pyytää, että Hän herättäisi meidät, niinkuin Hän herätti opetuslapset Getsemanessa. Suuren ahdistuksen ja hädän keskellä mitä Jeesus tunsi Getsemanessa, opetuslapset nukkuivat, nekin jotka olivat kaikkein lähimpänä Häntä vaipuivat uneen. Sen jälkeen Jeesus tuli ja sanoi, että yhä vielä nukutte, nouskaa, lähtekäämme, sillä se joka minut kalvaltaa on lähellä.

Luulen, että yksi Jeesuksen tavotteista oli saada opetuslapsista esiin oikeaa uskoa, eikä suorittamista vain Hänelle. Oikean hädän ja tuskan ja todellisessa Hengellisessä taistelussa, missä Jeesus oli, ei voi suorittaja selvitä. Sinulla tulee olla oikeaa uskoa, että voit kestää koettelemukset, jotka kohtaavat Jeesuksen seuraamisen tiellä. Siellä et pysty pysymään hereillä, jos sinulla ei ole oikeaa uskoa ja uskon asennetta. Ennen Getsemanea oli Jeesus sanonut, että nyt opetuslapset uskoivat, että Hän oli Jumalan poika. Tämän jälkeen Jeesus profetoi heille, että he tulivat hylkäämään Hänet ja heidät ajettaisiin hajalleen. Melkoinen profetointi, juuri kun Hän oli sanonut, että he olivat nyt oikeasti uskoneet. Varmaan Jeesus oli odottanut tätä uskon askelta tapahtuvaksi, sitten Hän katsoi heidät valmiiksi kohtaamaan seuraavat haasteet. Jeesus kasvattaa meitä kohti aitoa ja oikeaa uskoa Häneen Jumalana ja Kristuksena. Kaikki meitä kohtaan tulevat asiat ovat tulleet tiellemme, että meidän uskomme voisi vahvistua. Sillä tiellä ei omavarhurskastelulla ole sijaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti