Minä olen viinipuu, te olette oksat. Joka pysyy minussa ja jossa minä pysyn, se kantaa paljon hedelmää; sillä ilman minua te ette voi mitään tehdä. Joh. 15:5

lauantai 10. huhtikuuta 2010

Tämän päivän evankeliumi

Olisi tarve evankelioida ja viedä sanomaa Jeesuksen Kristuksen voitosta eteenpäin. Joo, hieno juttu, pidetäämpä kokous ja tehdään strategiat ja missiot valmiiksi, nyt kun näky on selvä. Pistetään rahankeruulupa-anomus vetämään, että saadaan tukea tähän mittavaan projektiin, joka nyt selvästi on tullut Jumalalta. Rukoillaan, ja pidetään rukouskokouksia asiasta ja pyydetään naapuri-seurakunnat mukaan myös tähän mittavaan hankkeeseen. Tehdään alustavia varauksia kaupungilta, että voidaan saada lupa tähän tapahtumaan ja innostetaan nuoria, vanhuksia, lapsia, aikuisia mukaan tähän projektiin. Suunnitelmat ovat valmiita, aloitetaan työstäminen. Kasataan yhteen porukka, joka alkaa viemään tätä projektia eteenpäin. Sovitaan seuraavia palavereja ja kokoontumisia, joissa työstetään tätä ideaa ja näkyä eteenpäin.

Tuohon kaikkeen, ennenkuin yhtään ihmistä on saanut kuulla evankeliumin sanomaa, on varmaan kulunut jo pari kuukautta, jos ei enemmänkin. Herää kysymys, tarvitsemmeko tätä kaikkea, että saamme vietyä sanomaa Kristuksesta eteenpäin? Minun mielestä emme todellakaan tarvitse.

Me tarvitsemme ihmisiä jotka elävät todeksi tämän sanoman. Ihmisiä, jotka luottavat Kristukseen enemmän kuin lihaansa. Eivät omaan kykyynsä, vaan Jumalan voimaan. Uskovat ja elävät todeksi evankeliumia. Tuli on meissä itsessämme, meidän tehtävämme on viedä se eteenpäin.

Matt. 10:8 Parantakaa sairaita, herättäkää kuolleita, puhdistakaa pitalisia, ajakaa ulos riivaajia. Lahjaksi olette saaneet, lahjaksi antakaa.

Jeesus käski meitä julistaa sanomaa Hänestä kaikkiin kansoihin ja kieliin ja heimoihin ja kaikille luoduille ja opettaa heitä pitämään kaikki mitä Hän on meidän käskenyt pitää.

Matt. 28:18-20 Ja Jeesus tuli heidän tykönsä ja puhui heille ja sanoi: "Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä.
Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni, kastamalla heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen
ja opettamalla heitä pitämään kaikki, mitä minä olen käskenyt teidän pitää. Ja katso, minä olen teidän kanssanne joka päivä maailman loppuun asti."

Evankeliumi ei ole mikään monimutkainen sessio joka pitää suunnitella valmiiksi, että saadaan aikaan pariksi päiväksi tämä kyseinen tahto toteutumaan. Se on elämän tapa, se on sinun oma vaelluksesi, sinun suusi, sinun kätesi ja miten Jumala voi kirkastaa tahtonsa sinun kauttasi. Elätkö todeksi tätä sanomaa elämässäsi? Onko Kristus sinun keskipisteesi, elämäsi, suuntasi, päämääräsi, sinun halusi, kaikkesi? Silloin elämä sinussa on evankeliumi, silloin sinun tahtosi on elää todeksi tämä mitä Jeesus sanoi, koska Hän asuu sinussa. Hänen tahtonsa on, ettei ketään joudu kadotukseen vaan saisi iankaikkisen elämän.

Luuk. 24:46-48 Ja hän sanoi heille: "Niin on kirjoitettu, että Kristus oli kärsivä ja kolmantena päivänä nouseva kuolleista,
ja että parannusta syntien anteeksisaamiseksi on saarnattava hänen nimessänsä kaikille kansoille, alkaen Jerusalemista.
Te olette tämän todistajat.

Kaikille kansoille, kaikkeen maailmaan, kaikille luoduille, jokaiselle ihmiselle. Ei ole ketään, joka oli ulkopuolella tästä sanomasta. Elä todeksi evankeliumi tänään. Valitse Kristuksen seuraaminen tänään. Älä jätä sitä huomiseen, vaan tee tänään valinta. Tänään minä tahdon seurata Kristusta. Tänään minä haluan valita Jumalan suunnitelman elämääni. Tänään tahdon oppia tuntemaan Jumalan. Se on mahdollista. Se on totta myös tänään.

4 kommenttia:

  1. Aamen.

    Olen itse lopen kyllästynyt kaikkinaisiin strategioiden järjestämisiin ja "uusien menetelmien" kehittämisiiin evankeliumin sanoman kanssa. Eikö evankeliumin pitänyt olla julistamista, mutta siitä tehdään jostain järjettömästä syystä niin hirveän vaikeaa ja sitten päivitellään, että mikä meni pieleen? No se meni pieleen, että Sinä (tarkoitan nyt uskovaa ylipäätänsä) et vain mennyt ja julistanut jollekin evankeliumia. Ei tämä mitään rakettitiedettä ole. Mitä väliä sillä on, mitä se vastapuoli takaisin sanoo? Jumala on luvannut toimia sen uskomattoman sanoman kautta, mikä evankeliumi on. Tarvitsemmeko muka jotain muuta siihen päälle?

    Evankeliumi on kaiken ydin, ei ole muuta tietä pelastukseen, kuin Jeesus. Miksi uskovat eivät rakasta maailman ihmisiä sen vertaa, että menisivät kertomaan totuuden (sormi osoittaa itseeni tässä kohtaa)? Vai eivätkö he itse ole uskostaan varmoja, missä mättää? Tuntuu siltä, että koko evankeliumia pidetään aivan liian vähän esillä pastoreiden julistuksessa.

    Säälittävää, jos totta puhutaan. Todella säälittävää.

    Mitä kohtaa emme ymmärrä sanassa "menkää"?

    VastaaPoista
  2. Loistavaa, ei voi muuta sanoa. :) Näin se vain on.

    VastaaPoista
  3. AAAAMEEEEN HENRIK AAAAMEEEEEEEEEENNNN!!!!!!!!!

    VastaaPoista
  4. Aina kun Phä Henki vuotaa ja lankeaa päällemme on helppo olla uskossa ja iloinen ja voimakas ja juhlia täysin määrin ,eikä tässä ole mitään tuomittavaa .Ja uskomattomat ihmiset pelastuvat helposti ei tarvitse puputtaa ja pakottaa vaan Herra on ihana ja ihmeellinen avun antaja joaiselle joka avuksi huutaa Häntä;Siis ukoilaan :Tule Pyhä Henki minun köyhään sýdämmeen ja herätä Suomen kansa mene mästä helvetin tuleen loputomasti,kiitos ja siunausta,keijo södertälje

    VastaaPoista