Minä olen viinipuu, te olette oksat. Joka pysyy minussa ja jossa minä pysyn, se kantaa paljon hedelmää; sillä ilman minua te ette voi mitään tehdä. Joh. 15:5

perjantai 12. maaliskuuta 2010

Ole aito

Niin ei myös teistä yksikään, joka ei luovu kaikesta, mitä hänellä on, voi olla minun opetuslapseni. Luuk. 14:33

Mistä kaikesta pitäisi luopua?
Mistä Jeesus puhuu, kun Hän kertoo kaikesta luopumisesta?
Otetaampa koko tämä luku tähän, niin nähdään.
Luuk.14:25-35
Ja hänen mukanaan kulki paljon kansaa;ja hän kääntyi ja sanoi heille:
Jos joku tulee minun tyköni eikä vihaa isäänsä ja äitiänsä ja vaimoaan ja lapsiaan ja veljiään ja sisariaan, vieläpä omaa elämäänsäkin, hän ei voi olla minun opetuslapseni.
Ja joka ei kanna ristiänsä ja seuraa minua, se ei voi olla minun opetuslapseni.
Sillä jos joku teistä tahtoo rakentaa tornin, eikö hän ensin istu laskemaan kustannuksia, nähdäkseen, onko hänellä varoja rakentaa se valmiiksi,
etteivät, kun hän on pannut perustuksen, mutta ei kykene saamaan rakennusta valmiiksi, kaikki, jotka sen näkevät, rupeaisi pilkkaamaan häntä
sanoen: 'Tuo mies ryhtyi rakentamaan, mutta ei kyennyt saamaan valmiiksi'?
Tahi jos joku kuningas tahtoo lähteä sotimaan toista kuningasta vastaan, eikö hän ensin istu ja pidä neuvoa, kykeneekö hän kymmenellä tuhannella kohtaamaan sitä, joka tulee häntä vastaan kahdellakymmenellä tuhannella?
Ja ellei kykene, niin hän, toisen vielä ollessa kaukana, lähettää hänen luoksensa lähettiläät hieromaan rauhaa.
Niin ei myös teistä yksikään, joka ei luovu kaikesta, mitä hänellä on, voi olla minun opetuslapseni.
Suola on hyvä; mutta jos suolakin käy mauttomaksi, millä se saadaan suolaiseksi?
Ei se kelpaa maahan eikä lantaan; se heitetään pois. Jolla on korvat kuulla, se kuulkoon!"

Tässä Jeesus käy läpi uudelleen niitä ihmeen tiukkoja ehtoja joita Hän odottaa niiltä, jotka tahtoivat olla Hänen opetuslapsiaan. Paljon tahtoo kulkea Jeesuksen kanssa, mutta harva tahtoo elää lähellä Häntä, koska siinä alkaakin jo kovat ehdot. Vihaaminen tässä tarkoittaa sitä, että jos joku/jokin on sinulle rakkaampaa ja tärkeämpää kuin Kristuksen tahto ja Hän itse, niin et voi olla Hänen opetuslapsensa. Hän on myös se tornin perustus. Rakennus joka rakentuu siihen, on myös Hän itse meissä, eikö niin? Jeesus ei ryhdy rakentamaan mitään, jos Hän ei saa kaikkea sinussa. Kustannusten laskeminen tarkoittaa sitä, että onko kaikki mahdolliset vaatimukset kasassa mitä tarvitaan opetuslapseksi tulemiseen. Jeesus ei luovuta koskaan! Siksi Hän tahtoo kaiken meistä, koska Hän ei tahdo meidänkään luovuttavan.
Apostolien teoissa kuvataan opetuslapsiksi seuraavia:
Ap.t. 11:26 Ja he vaikuttivat yhdessä kokonaisen vuoden seurakunnassa, ja niitä oli paljon, jotka saivat heiltä opetusta; ja Antiokiassa ruvettiin opetuslapsia ensiksi nimittämään kristityiksi

Tämä sana kristitty on selvästi hiukan hämärtynyt vuosien saatossa, kristityksi kuvataan ihmistä joka uskoo Kristukseen, mutta opetuslapseuden kanssa se ei kyllä pidä paikkaansa. Eli kysyn siis oletko sinä sitten Jeesuksen opetuslapsi? Täytätkö sitten ehdot, joita Jeesus asetti? Oletko sellainen joka on luopunut omasta elämästään Jeesuksen tähden? Tahdotko Hänen tahtonsa tapahtuvan, vai teetkö sitä mitä sinusta tuntuu parhaimmalta? Onko elämäsi Jumalan johdattamaa, vai johtaako sitä sinun omat mieltymyksesi ja käsityksesi? Onko sinulla läheinen suhde Jumalaan, että voit sanoa juttelevasi Hänen kanssaan ja Hän vastaa sinulle myös. Vai oletko sinä vain olevinasi Jeesuksen seuraaja sununtaisin ja joskus hyvinä päivinä, silloin kun se tuntuu kivalta? Vai oletko sinä Hänen seuraajansa myös silloin kun kaikki menee pieleen? Pidätkö huulesi, mielesi, silmäsi, kätesi, jalkasi pyhinä joka ikinen päivä? Otatko siis ristisi ja seuraat Häntä?

Tahdotko aidon, läheisen suhteen Hänen kanssaan, jossa Jumala toimii ja elää kauttasi, rakkaus ja elämä virtaa sinussa ja tunnet kuinka Herra itse ohjaa elämääsi. Sinulle ei ole oikeastaan muuta vaihtoehtoa kuin luovuttaa itsesi Hänelle kokonaan. Et voi todella olla Hänen opetuslapsensa, jos et luovuta itseäsi. Jos et anna Kristuksen olla sitä mitä Hän tahtoo olla sinun kauttasi ja sinussa.

Ole siis aito Herraa kohtaan, niin Hän on myös aito sinua kohtaan. Mitä sinä kylvät sitä sinä myös niität. Jos elämässäsi on jotain muuta kuin täydellistä antautumista, ajallaan se tulee näkymään ja sinun puheessasi ja elämässäsi näkyy aina mauttomuus. Todellinen suola elämässäsi on vasta kun Jeesus täysin hallitsee sinua. Älä luovuta. Huono seura hyvät tavat turmelee. Siksi se on niin tärkeää, että vietät aikaa sellaisessa seurassa, jossa saat kokea meneväsi eteenpäin ja kasvavasi Kristuksen tuntemisessa. ELÄ TÄYSILLÄ KRISTUKSELLE! ÄLÄ ANNA PISARAAKAAN PERIKSI! Jätä elämäsi Hänen käsiin, Hänen kätensä eivät ole voimattomat auttamaan, vaan Hän on voimallinen Jumala!

1 kommentti:

  1. AAMEN!

    Liian paljon näkee puolisydämisyyttä ja penseyttä. Musta tuntuu, että monet eivät vaan ymmärrä, mistä jäävät paitsi.

    VastaaPoista