Minä olen viinipuu, te olette oksat. Joka pysyy minussa ja jossa minä pysyn, se kantaa paljon hedelmää; sillä ilman minua te ette voi mitään tehdä. Joh. 15:5

tiistai 16. maaliskuuta 2010

Yhteys

Yhteys on ihana asia. Sen toivoisin kaikilla meillä olevan. Yhteys, jossa voimme olla omia itseämme, pelotta ja rauhassa ja raukkaudessa. Yhteydessä me voimme toimia ja elää sellaista elämää, jossa Jumala toimii ja Kristus todistaa itsestään erilaisten armolahjojen, voimavaikutusten ja läsnäolonsa kautta. Meidän Herramme elää, siksi me myös voimme elää Hänen kauttaan elämää Jumalalle.

1. Joh. 1:3,5-7 minkä olemme nähneet ja kuulleet, sen me myös teille julistamme, että teilläkin olisi yhteys meidän kanssamme; ja meillä on yhteys Isän ja hänen Poikansa, Jeesuksen Kristuksen, kanssa. Ja tämä on se sanoma, jonka olemme häneltä kuulleet ja jonka me teille julistamme: että Jumala on valkeus ja ettei hänessä ole mitään pimeyttä. Jos sanomme, että meillä on yhteys hänen kanssaan, mutta vaellamme pimeydessä, niin me valhettelemme emmekä tee totuutta. Mutta jos me valkeudessa vaellamme, niinkuin hän on valkeudessa, niin meillä on yhteys keskenämme, ja Jeesuksen Kristuksen, hänen Poikansa, veri puhdistaa meidät kaikesta synnistä.

Toivoisin, että me kaikki ymmärtäisimme tämän hyvin yksinkertaisen raamatun paikan. Meidän pitää vaeltaa totuudessa, jos haluamme kokea yhteyttä toistemme kanssa. Kaikki pimeys vetää meidät pois Jumalan valtakunnan rauhasta. Jos olet joskus kokenut yhteyttä, muiden Kristittyjen kanssa, niin varmasti haluat kokea sen uudelleen. Siinä on myös edellytys. Vaella totuudessa, rakkaudessa, niin voit kokea tämän. Pienikin hapatus hapattaa koko taikinan. Vaeltakaa siis puhtaasti ja pyhästi, niin voitte myös kokea tämän ihmeellisen asian, jonka Jeesus antoi meille lahjana, kun lähti valmistamaan meille majaa taivaaseen.

1.Joh. 2:4-6, 9-11 Joka sanoo: "Minä tunnen hänet", eikä pidä hänen käskyjänsä, se on valhettelija, ja totuus ei ole hänessä. Mutta joka pitää hänen sanansa, hänessä on Jumalan rakkaus totisesti täydelliseksi tullut. Siitä me tiedämme, että me hänessä olemme. Joka sanoo hänessä pysyvänsä, on velvollinen vaeltamaan, niinkuin hän vaelsi. Joka sanoo valkeudessa olevansa, mutta vihaa veljeänsä, se on yhä vielä pimeydessä. Joka rakastaa veljeänsä, se pysyy valkeudessa, ja hänessä ei ole pahennusta. Mutta joka vihaa veljeänsä, se on pimeydessä ja vaeltaa pimeydessä, eikä hän tiedä, mihin menee; sillä pimeys on sokaissut hänen silmänsä.

Ikävä puoli tässä pimeydessä vaeltamisessa on, että on sokaistunut, niin ettei tiedä edes vaeltavansa pimeydessä. Yksi asia minkä itse olen huomannut. Kun elämässäni on ollut syntiä, niin on seurannut sellainen ihmeellinen pimeys, että en kuule, enkä näe minne olen menossa. Jumala tuntuu olevan kaukana...se on ikäänkuin sellainen odottava tila, harso, huntu. Jos sinulla on tälläinen tila, rukoile Jumalaa, että Hän paljastaisi synnin, että voisit tehdä parannuksen. Joka kerta kun minulla on ollut tämmöinen tila, niin tiedän sen jo johtuvan jostakin synnistä, joten alan rukoilla, että Jumala paljastaisi sen, että voisin tehdä parannuksen. Hän tahtoo meidän vaeltavan valkeudessa, ja siksi myös Hän tahtoo, että sinä pääset pois pimeydestäsi. Etsi valkeutta ja totuutta, niin pääset pois sieltä. Tule valoon ja yhteyteen muiden kanssa. Älä pelkää, ei Jumala tahdo sinulle koskaan pahaa. Hänen tahtonsa on aina hyvä. Jos joudut luopumaan jostakin asiasta Jeesuksen tähden, Hän on luvannut antaa sinulle takaisin enemmän kuin sinä annoit Hänelle. Hän rakastaa sinua liian paljon, eikä Hän tahdo sinua kadottaa, vaan Hän tahtoo sinut pelastaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti