Minä olen viinipuu, te olette oksat. Joka pysyy minussa ja jossa minä pysyn, se kantaa paljon hedelmää; sillä ilman minua te ette voi mitään tehdä. Joh. 15:5

torstai 10. maaliskuuta 2011

Rukouksia kuuleva Jumala

Menin sitten rukoilemaan pari päivää sitten että Jumala, anna minulle enemmän töitä! Ja, sitten, ihan puskan takaa alkaa vain satelemaan töitä, saman päivän aikana kolme eri ihmistä ja sanoo, että olisi töitä tiedossa... todella mielenkiintoista, että Jumala vastaa rukouksiin todella tarkasti, ja selvästi, kun me pyydämme Häneltä asioita. En kyllä odottanut mitenkään ihmeellistä, mutta tämä on niin konkreettinen osoitus taas Hänen kaikkivaltiudestaan. Tavallaan, Hän tiesi, että töitä on tulossa, ja Hän vaikutti minussa rukouksen rukoilla näitä asioita ja sitten minä huomaan Hänen vastaavan rukouksiini, jonka Hän itse minussa myös vaikutti. Kun vaellamme Jumalan yhteydessä, koko meidän elämämme on elämistä Hänen suunnitelmassaan, niin kaikki tosiaan tulevat silloin Häneltä. Jos vain tahdomme antaa Hänen johtaa elämäämme, emmekä sorru etsimään omia tietämme.

Tämä kaikki vielä pohjautuu yhteen rukoukseen jota rukoilin tuossa muutamia viikkoja sitten, että Jumala tahdon saada enemmän kokemusta siitä, että Sinä kuulet minun rukoukseni ja vastaat niihin. Ja sitä myös on alkanut tapahtumaan. Huomaatko mitä yritän sanoa sinulle... Jumala kuulee sinun rukouksesi! Jeesus sanoi opetuslapsilleen, että heidän tulisi anoa jotain Häneltä niin he saisivat sen. Tarkoitan juuri sitä, että meidän tulee anoa Jumalan sydämeltä tulevia asioita. Jumala haluaa kuulla meidän rukoilevan niitä asioita tapahtuviksi. Tavallaan, Jumala voisi tehdä asioita ilman meidän rukouksiakin, mutta minä uskon, että Jumala odottaa meidän ensin anovan, että Hän voisi tehdä. Ja siksi Hän varmaan antaa Hänen omilleen rukouksia sydämelle, että Hän pääsee tekemään ja vastaamaan rukouksiin. Joskus olen kuullut sanottavan, että jos me näkisimme sen, mitä näkymättömässä tapahtuu silloin kun me rukoilemme, emme koskaan lakkaisi rukoilemasta. Paavalikin kehoittaa rukoilemaan lakkaamatta. Jos siis tahdot nähdä Jumalan tekoja, niin rukoile niitä tapahtuviksi, niin näet niitä.

Kerran Jumala puhui minulle sellaisen asian, kun minä tuskailin bussissa, että minulla ei ole paikkaa missä rukoilla, kun on niin kova hälinä ja meteli kaikkialla. Uskon, että Jumala vastasi minulle näin: "Henrik, se kammio, on sinun sydämmesi."
Jeesus sanoi, että meidän tulee mennä kammioomme, ja sulkea ovi perässämme ja rukoilla Isää joka on taivaissa, ja Isä joka salassa näkee, maksaa meille.
Eli, ymmärsin tästä puheesta sen, että me voimme rukoilla ihan missä vaan, kunhan keskitymme siihen mitä Jumala on meidän sydämmeemme (Henkeemme tai miten sen sitten sanot) laittanut. Tätä meidän tulee rukoilla Isä Jumalan puoleen. Oven sulkeminen taas tarkoittaa mielen harjoittamista, että meidän tulee sulkea kaikki ovet, jotka tulevat meidän sydämmeemme, eli keskittyä siihen rukoilemiseen ja kääntää katseemme Jumalaan, ja sulkea muut asiat pois mielestämme ja sydämestämme. Tämän uskon olevan viisaus tähän kohtaan raamattua. Se vaatii harjoittelua, tässä kiireisessä ja hektisessä elämässä jossa elämme tänä aikana. Ota aikaa itsellesi ja harjoittele rauhallisessa paikassa ensin, se ei ole kovin helppoa bussissa tai muualla, mutta tee kuivaharjoittelua ensin jossain missä pystyt keskittymään rukoukseen. Ajan myötä tulet paremmaksi sulkemaan mielenovesi ja opit kääntymään helpommin Jumalan puoleen rukouksessa. Tietenkään sinun ei tule näyttää siltä, että rukoilet, Jeesuskin varoitti juuri tästä ulkokultaisuudesta ja varoitan myös sinua. Älä yritä päteä. Sinä olet silti ihan ihminen, siinä missä muutkin. Kaikki me tarvitsemme Jumalaa, että voimme kuulla Häntä. Kaikki olemme saaneet sen lahjana, niin miksi luulet olevasi parempi kuin muut. Etkä varmasti ole. Kaikki me olemme kirkautta vailla, ja saamme kaiken Häneltä lahjana. Jos siis se on lahjaa, niin miksi kerskaat, ikäänkuin sinun omalla ansiollasi saisit jotain aikaan.

Kyllä Jumala palkitsee ne jotka etsivät Häntä. Kyllä Jumala on nöyrille armollinen. Kyllä, Jumala rakastaa enemmän kuin kukaan muu (sillä Hän on rakkaus). Mutta, ilman Jumalaa, ei olisi sinua, ei olisi, ei olisi mitään. Iloitse siitä armosta, jota Hän osoittaa sinua kohtaan. Opettele käyttämään lahjasi oikein. Harrasta näitä ja elä näissä. Viritä ne palaviksi. Ne on annettu ruumiin rakentamista varten. Ei omaksi iloksesi, vaan palvelemaan Kristuksen ruumista. Tehdäkseen pyhät täysin valmiiksi palveluksen työhön. Tästä kaikesta olisi niin paljon puhuttavaa ja opetettavaa ja kerrottavaa ja neuvottavaa, mutta johdattakoon Jumala kaikessa sinua ja minua ja meitä kaikkia. Etsitään Hänen tahtoaan tosissaan. (ja muistetaan rukoilla rankasti, kuitenkin soveliaan ikeen alla ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti