Minä olen viinipuu, te olette oksat. Joka pysyy minussa ja jossa minä pysyn, se kantaa paljon hedelmää; sillä ilman minua te ette voi mitään tehdä. Joh. 15:5

torstai 7. huhtikuuta 2011

Oikeat ympärileikatut

Suosittelen tutustumaan Filipiläiskirjeen 3. lukuun, jossa Paavali kirjoittaa oikeista Jumalan palvelijoista ja vääristä Jumalan palvelijoista.
Fil. 3:1-21

Hän sanoo kirjeessään, että oikeita Jumalan palvelijoita ovat ne jotka kerskaavat Kristuksessa Jeesuksessa, eivätkä luota lihaan. Sitten Paavali kirjoittaa, että hänellä itsellään olisi millä kerskata lihassakin, ja lista on aika vaikuttava todella, mutta sitten hän päättää sen aika dramaattisesti... kaikki tuo on ihan turhuutta. Hän lukee sen tappioksi ja asettaa Kristuksen tuntemisen kaikkein tärkeimmäksi, ja kaiken muun tekee taas roskaksi sen rinnalla, että hän voittaisi Kristuksen ja hänet havattaisiin olevan Hänessä (Kristuksessa), eikä omistavan omaa vanhurskautta joka laista tulee vaan sen joka tulee Kristuksen uskon kautta, joka tulee Jumalasta uskon perusteella. Hän asettaa siis Kristuksen tuntemisen ja Häneen samaistumisen kaikkein tärkeimmäksi.

Sitten hän jatkaa: Fil.3:11-14:jos minä ehkä pääsen ylösnousemiseen kuolleista.
Ei niin, että jo olisin sen saavuttanut tai että jo olisin tullut täydelliseksi, vaan minä riennän sitä kohti, että minä sen omakseni voittaisin, koskapa Kristus Jeesus on voittanut minut.
Veljet, minä en vielä katso sitä voittaneeni; mutta yhden minä teen: unhottaen sen, mikä on takana, ja kurottautuen sitä kohti, mikä on edessäpäin,
minä riennän kohti päämäärää, voittopalkintoa, johon Jumala on minut taivaallisella kutsumisella kutsunut Kristuksessa Jeesuksessa.

Näin siis Paavali toteaa, että Hänen voittonsa on Kristuksen tunteminen ja osallinen Kristuksesta. Hän todella haluaa oppia tuntemaan Jumalan ja haluaa siihen kaikkensa tehdä. Tämä on todella ihana asenne ja siitä Paavali jatkaa seuraavissa jakeissa todeten:

Fil.3:15-17
Olkoon siis meillä, niin monta kuin meitä on täydellistä, tämä mieli; ja jos teillä jossakin kohden on toinen mieli, niin Jumala on siinäkin teille ilmoittava, kuinka asia on.
Kunhan vain, mihin saakka olemme ehtineetkin, vaellamme samaa tietä!
Olkaa minun seuraajiani, veljet, ja katselkaa niitä, jotka näin vaeltavat, niinkuin me olemme teille esikuvana.

Tässä Paavali kehoittaa kaikkia tekemään niin kuin Hän on tehnyt ja totea, että sen kaltaiset ovat esikuvina muille ja sellaisia kannattaa ottaa esikuviksi. Ihanasti Paavali toteaa, että vaikka emme olisi aina samaa mieltä, niin Jumala kyllä kertoo mikä on Hänen tahtonsa. Kiitos Jumalalle todella, että Hän ei kysyvää heitä pois ja johdattaa niitä jotka rukoillen kulkevat ja ovat lapsenkaltaisia Jumalan puoleen. Kysyvät Häneltä neuvoa ja tekevät Hänen neuvonsa mukaan.

Paavali jatkaa seuraavalla tavalla:
Fil.3:18-19

Sillä monet, joista usein olen sen teille sanonut ja nyt aivan itkien sanon, vaeltavat Kristuksen ristin vihollisina;
heidän loppunsa on kadotus, vatsa on heidän jumalansa, heidän kunnianaan on heidän häpeänsä, ja maallisiin on heidän mielensä.

Ketkä vaeltavat Kristuksen ristin vihollisina? Ketkä ovat nämä jotka ovat Kristuksen ristin vihollisia? Minusta tuntuu, että he eivät niinkään ole Kristuksen vihollisia, vaan he eivät vain tahdo vaeltaa niin, että ottaisivat ristinsä ja seuraisivat Kristusta ristille asti. He ovat heittäytyneet mielyttämään lihaansa ja sillä tavalla heistä on tullut Kristuksen ristin vihollisia. He eivät tahdo olla osallisia Kristuksen kärsimyksiin eivätkä tahdo olla osallisia Kristuksesta vaan haluavat helppoa elämää. Ensinnäkin, meidät on kutsuttu vaeltamaan Hengessä. Meidät on kutsuttu tuntemaan Jumala. Meidät on kutsuttu viemään lihamme ristille. Nuo joista Paavali puhuu, ovat valtava enemmistö niin kutsutuissa Kristityissä. Tämä on todella murheellista, koska meidät ei ole kutsuttu mukautumaan maailman mukaan, vaan nimen omaan muuttua ja uudistua mieleltämme. Me jotka olemme kutsuttu Kristuksen tuntemiseen, meidän tulee etsiä nimenomaan Herramme tahtoa ja vaeltaa samoja jälkiä pitkin jotka Kristus meille jätti. Ei tehden niinkuin Jeesus teki, vaan niinkuin Hän vaelsi, Isälleen kuuliaisena.

Fil.3:20-21

Mutta meillä on yhdyskuntamme taivaissa, ja sieltä me myös odotamme Herraa Jeesusta Kristusta Vapahtajaksi,
joka on muuttava meidän alennustilamme ruumiin kirkkautensa ruumiin kaltaiseksi sillä voimallaan, jolla hän myös voi tehdä kaikki itsellensä alamaiseksi.

Keillä on yhdyskunta taivaissa? Niillä jotka odottavat vapahtajaksi Kristusta. Jotka odottavat Herraansa tulevaksi takaisin. Jotka ovat valmistautuneet ja laittautuneet häitä varten valmiiksi. Hän muuttaa lihallisen ruumiimmi kirkautensa ruumiin kaltaiseksi. Tämä on todella ihana ja lohduttava sana. Herra on tulossa takaisin... Odottakaa Häntä ja valvokaa. Tutkikaa itseänne, oletteko te Kristuksessa. Ellette, ette ole koetuksen kestäviä.

1 kommentti: