Minä olen viinipuu, te olette oksat. Joka pysyy minussa ja jossa minä pysyn, se kantaa paljon hedelmää; sillä ilman minua te ette voi mitään tehdä. Joh. 15:5

lauantai 5. helmikuuta 2011

Odota Herraa II

Odotatko Herraa? Siihen kehoittaa myös Jumalan Hengen inspiroima raamattu. Meille odottaminen ei ole helpointa ja siksi haluisimme lähteä tekemään itse jotain, mitä koemme Jumalan puhuneen meille. Olemme kuulleet Jumalan lupauksen ja odottaneet sitä kärsivällisesti, mutta mitään ei tunnu tapahtuvan. Vain loputonta odottamista, eikä mikään mene eteenpäin. Silti Jumala vahvistaa ja rohkaisee meitä tämän odottamisen aikana monta kertaa. Raamatussa mainitaan usein se, miten meidän tulee kärsivällisesti odottaa sitä mitä on luvattu. Jumala on uskollinen ja Hän opettaa ja kasvattaa meitä tämän odottamisen aikana. Sanotaan, että odottavan aika on pitkä, mutta varmasti voimme Jumalan lupauksia odottaessa tehdä niinkuin Jeesus mainitsee uskollisista huoneen haltioista. Tehdä sitä mitä meidän on jo opetettu ja ohjattu tekemään. Emme voi yhtään enempää kuin sen vähän mitä meille on annettu.
Raamatussa on monia tunnettuja Jumalan palvelijoita jotka odottivat Jumalaa, toinen toistaan paremmin tai kehnommin. Esim Daavid kuninkaaksi pääsyään. Saul odotti kehnosti Samuelia tulevaksi sovittuun paikkaan. Aabraham poikansa syntymistä, ja päätti sitten tehdä omia johtopäätöksiä siitä miten Jumala lupauksen täyttää. Jeesus myös odotti 30-vuotta maan päällä että pääsee tekemään työnsä päätökseen. Nooa odotti veden paisumusta ja teki Jumalan käskyn ja ohjeen mukaan arkin. Israelin kansa vaelsi 40-vuotta erämaassa, kunnes kaikki se sukupolvi oli hävinnyt joka oli lähtenyt Egyptistä. Jaakob odotti ja teki uskollisesti työtä Laabanille, että saisi Raakelin vaimokseen. Kaikkein kärsivällisin odottaja on kyllä Jumala itse. Hän on odottanut ihmiskunnan luomisesta asti sitä, että Hän itse astuu alas pelastamaan Hänen omat luomansa ihmiset. Lienee siis hyvä sanoa, että meille on hyväksi ottaa oppia kärsivällisesti odottamisesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti